Kommende H-DOCN treff

Siste Harley-News

Besøkende

Vi har 4 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Nordic Run starter i år på Island. Etter ei uke på islandske veier, går ferden over til Danmark for noen dager der. Her kommer en oversikt over ruta på den Norske delen, som starter i Langesund og blant annet går gjennom Telemark, som er kjent for sin flotte natur og morsomme motorsykkelveier. Dette må du ikke gå glipp av!

 

Første etappe

Følget, som etter Island har kjørt noen dager i Danmark, ankommer Langesund med båt mandag 9. juli. Båten ankommer Langesund klokka 13.30 på Fjordlinje kai. Avgang fra Langesund er klokka 14.00. Ruta går derfra mot Porsgrunn, gjennom Skien, Valebøveien og til Notodden. Her blir det en pause ved Heddal Stavkirke. Vi kjører videre forbi Rjukan og like før Rjukan passerer vi Vemork kraftstasjon, som er kjent for at tyskerne produserte tungtvann her under andre verdenskrig og at Kompani Linge sprengte anlegget i en sabotasjeaksjon.

Tinn

Dagens mål er Tinn og vi skal bo på Tinnsjø Kro og Camping. Vi satser på å ankomme dit cirka kl. 16.00. Her har vi ordnet spesialpriser på campen og pris per telt er kr 150,- Ønsker noen hytte, må dette bookes direkte med Campingen på +47 467 73 315. Vi installerer oss på campen, og deretter kjører vi mot Gaustabanen, der det går heis inni fjellet opp til Gaustatoppen. Etter dette kjører vi tilbake, men vi tar en stopp hos Rjukan MC klubb på Rjukan, som er Norges eldste mc-klubb. Her får vi mulighet til å kjøpe grillmat til middag. Så samles vi på campen igjen. Det er mye historie i området, sjekk linker nederst i artikkelen.

Andre etappe

Tirsdag morgen klokka 8.45 kjører vi til Vemork for en omvisning på cirka en time. Omvisningen begynner klokka 9.00. Det skal være mulig å kjøre opp til hovedbygningene. Pris pr pers er kr. 90,- Cirka klokka 10.00 starter vi på andre etappe mot Leira og Valdres. Vi passerer Rjukan sentrum, og kjører på østsiden av Tinnsjøen over Bolkesjø mot Kongsberg. Videre går veien mot Vikersund og opp langs Krøderen, Flå og opp Hallingdal mot Gol. Dagen ender på Leira ved Fagernes som etappens mål. Der skal vi bo på Leira Camping og Hyttesenter, som har tlf +47 61 36 10 00 for eventuell bestilling av hytter. Her er vi invitert til Winos Crew MC Valdres for grilling og hyggelig lag på kvelden. Klubbhuset deres ligger i gangavstand fra campingen.

Tredje etappe

Vi kjører fra Leira klokka 9.00 onsdag morgen mot Beitostølen, langs Sjoavassdraget og til Sjoa i Gudbrandsdalen. Videre går turen opp mot Skåbu der vi hilser på mc-klubben Tu55, som har vært medarrangør på våre treff i Espedalen i flere år. I Espedalen blir det et stopp i Helvete. Helvete er et gjel* som ligger ved sørenden av Espedalsvatnet i Gausdal kommune. Her finner man Norges største samling av store jettegryter. De største er opptil 50 meter dype og 20–30 meter brede. Det er laget stier og trapper, slik at man kan gå ned dit og ta dette i nærmere øyesyn. Navnet «Helvete» kommer av at gjelet var vanskelig å passere med hest og slede på den tiden det var gruvedrift i Espedalen. Vel ute fra Helvete kjører vi ned mot Gausdal og til Tretten i Gudbrandsdalen, hvor vi overnatter på Tretten Kro og Motell. Tlf. +47 61 27 63 21.

Fjerde etappe

Torsdag morgen er det avgang fra Tretten Kro og Motell klokka 9.00 og vi følger E6 ned mot Lillehammer. Deretter kjører vi inn på fv. 213 på østsiden av Mjøsa mot Moelv. Vi kjører gamleveien via Brumunddal og kommer inn på rv. 25 mellom Hamar og Elverum. I Elverum kjører vi inn på rv. 2 som går langs Glomma ned mot Kongsvinger. Her blir det stopp på Kongsvinger festning med omvisning. Videre kjører vi mot grensen på Morokulien, og inn i Sverige. Nordic Run-stafettpinnen overleveres til H-DCS og deres Roadcaptain der. Deretter går ruta igjennom Sverige, og inn i Finland, og kjenner vi finnene rett blir det et topp avslutningsparty der.

For å se kart og følge ruta i de andre nordiske landene, se på Nordic Run sin hjemmeside, www.nordicrun.dk
Tlf, Roadcaptain Norge: Vidar Opheim: +47 970 73 804

Lenker:
http://www.tinnkro.no/
http://www.tinnkro.no/forside/camping
https://www.visitrjukan.com/

https://www.visitrjukan.com/severdigheter/gaustabanen
https://nia.no/en/vemork/
https://www.visitrjukan.com/en/attractions/vemork
https://www.visitrjukan.com/en/attractions/the-heavy-water-war2
https://www.visitrjukan.com/severdigheter/m-f-storegut-rjukanbanen

http://www.helvete.info/

https://no.wikipedia.org/wiki/Kongsvinger_festning

*Gjel = trang, vill fjellkløft; renne eller dyp fure etter jordskred.

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button